A A A
Home»Ons aanbod»Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk helpt u als u persoonlijk dreigt vast te lopen, en er zelf niet meer uitkomt. Bijvoorbeeld omdat u een dierbare hebt verloren of verwikkeld bent in een echtscheiding. Er kunnen opvoedings- of relatieproblemen zijn of problemen van financiële aard. Samen met u zal de maatschappelijk werker uw probleem in kaart brengen en zal er samen met u een plan van aanpak worden gemaakt dat aansluit bij uw specifieke situatie.

Bij de Maatschappelijk Werker kunt u terecht voor een vertrouwelijk professioneel gesprek, advies, begeleiding, bemiddeling of andere hulp. De maatschappelijk werker kent de weg naar de juiste instanties en kan u misschien net dat zetje in de rug geven dat u nodig hebt.

De maatschappelijk werker geeft u adviezen en kan u helpen met praktische zaken. Soms is het nuttig om ook uw partner en kinderen bij het proces te betrekken. Als dat nodig is, werkt de maatschappelijk werker samen met andere hulpverleners of verwijst hij/zij u door. Maatschappelijk werk is aanwezig in de zorgteams van Senas-zorg en is vertegenwoordigd in het Lokale Zorgnetwerk.

De maatschappelijk werker werkt waar nodig samen met vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden begeleid door de stichting “Voor wat hoort wat, exclusief voor u” zo bieden wij extra service als aanvulling op de professionele hulpverlening.

 Voor meer informatie kunt u met onderstaand nummer bellen.  

Senas is voornamelijk actief in Drenthe, Groningen en Overijssel. Woont u buiten dit gebied? Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op voor de mogelijkheden.

info@senas-zorg.nl
085-2083222
E: info@senas-zorg.nl
T: 085-2083222